Sonbaharın aniden kendini hissettirmesiyle anlıyoruz ki yazdan elimizde kalanların yaklaşan kış için turşusunu kurarak saklama zamanı gelmiş. Turşu nasıl kurulur bilmiyorsanız göz korkutacak bir zorluğu olmadığını söyleyeyim. Kış sofralarınızı renklendirecek ve lezzetlendirecek birkaç yaz anısına hayır demeyecekseniz buyurun karışık yaz turşusu tarifimize:
Kışlık hissiyatım hazır! |
Malzemeler:
Yazdan kalan ne varsa
İşlemler:
- Yazdan kalanların bozuk olanlarını ve hıyarlarını ayırıp atın.
- Sivri anıların uçlarını kesin.
- Kalanları büyük bir kabın içinde yıkayın ve süzülmeye bırakın.
- Turşu kavanozlarınızın kötü düşünceler ve gözyaşlarından arınmış olduğundan emin olun.
- Kavanozları dolduracak kadar suyun içinde bolca "artık seneye inşallah" eritin. Üstüne bir de havaların haline bakıp yüzünüzü ekşitirseniz salamura suyunuz hazır.
- Seçtiğiniz parçaları bir sıra birinden, bir sıra diğerinden olmak suretiyle kavanoza dizin.
- Aralara parmak arası terlik, şapka, güneş gözlüğü, mayo gibi yazlık eşyalarınızı serpiştirin.
- Salamura suyunu yazdan kalanların üstünü geçecek kadar kavanozlara boca edin.
- Yazlık fotoları en üste yerleştirerek kavanozun ağzını hiç hava almayacak şekilde kapatın.
- 2-3 ay serin bir yerde bekletin.
- İlk 15 gün boyunca birkaç gün ara ile kavanozu ters ve yüz çevirin. İçindekilere bakıp iç geçirin.
- Yılbaşını iple çekmeye başladığınızda turşunuz hazırlanmış olacaktır.
Afiyet ve sıhhatle kalınız efendim!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder